Poster Nederland onder water?!

Komt Nederland onder water te staan?

En wat kunnen wij en wat kunnen politici doen om dit te voorkomen?

Dit zijn een aantal van de belangrijke vragen die aan bod komen in dit onderwijsproject over klimaatverandering en de noodzaak tot grensoverschrijdende samenwerking.

Bekijk hier de foto's en video's van Nederland onder water?! 2008 op het Haagse Maris College.

1.

Wat is het?

Nederland onder water?! is een innovatief onderwijsproject voor het VMBO over klimaatverandering en Europa dat door het PDC is ontwikkeld. Door diverse opdrachten maken leerlingen op een aansprekende manier kennis met de klimaatthematiek en het belang van grensoverschrijdende (Europese) samenwerking. Op deze manier wordt ook de Europese Unie aansprekend in de les behandeld.

2.

Hoe werkt het?

In de docentenhandleiding die u op deze site aantreft, vindt u alles wat u nodig heeft om Nederland onder water?! succesvol in de klas te gebruiken.

De handleiding bestaat uit een toelichting op het project, een uitleg over hoe de opdrachten gebruikt kunnen worden als volledige projectweek, alle opdrachten op een rij, een overzicht van de verschillende werkvormen, ander lesmateriaal over Europa en links naar meer informatie over Europa.

Het benodigde lesmateriaal vindt u bij de opdrachten.

3.

Docentenhandleiding

Inhoudsopgave

 • De verschillende werkvormen

  Nederland onder water?! maakt gebruik van diverse, interactieve en aansprekende werkvormen zoals quizzen, multimedia en sport.

 • Ander onderwijsmateriaal over Europa

  Hieronder vindt u ander onderwijsmateriaal over Europa dat u als docent in de klas kunt gebruiken om uw leerlingen kennis te laten maken met Europa.

 • Meer informatie

  Hieronder een aantal websites waar u meer informatie over Europa en/of het milieu kunt vinden.

 

logo Ministerie van Buitenlandse Zaken  
 
Nederland onder water?! wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van het Europafonds van het ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Inhoud

 • Contact
 • Home