bij Over deze site

Over deze site

Het Parlementair Documentatie Centrum van de Universiteit Leiden wil jongeren met deze site in staat stellen een onafhankelijke mening te vormen over hoe Brussel invloed heeft op ons leven.

Daarbij wil de site de voors én tegens van de Europese initiatieven laten zien om zo jongeren zicht te geven op de moeilijkheden waar Europa voor wordt gesteld. De site beperkt zich daarbij niet tot de standpunten van de Europese Unie zelf of de Nederlandse regering, maar laat bijvoorbeeld ook de standpunten van belangenorganisaties zien.

De site geeft bijvoorbeeld antwoord op vragen als:

  • Hoe zit de Europese Unie in elkaar?
  • Wat kan zij voor de inwoners van Nederland betekenen: wat mag Brussel en wat blijven we doen in de lidstaten?
  • Welke mogelijkheden hebben Nederland en de inwoners van Nederland om de Europese besluitvorming te beïnvloeden.

De bezoeker van deze site kan zich zowel op hoofdlijnen als in detail informeren (zie ook de Tips voor snel navigeren en opzoeken).

1.

Uw suggesties

De redactie doet haar best een goed product te maken en kloppende informatie te verstrekken. Toch kan het zijn dat je iets tegenkomt dat niet klopt, of dat je informatie mist. Je suggesties om deze site te verbeteren zijn dan ook van harte welkom. Het snelst reageer je via de contact-optie.

2.

Meer informatie over deze site

3.

Meer informatie over Europa

Voor meer informatie over Europa en voor nieuws en achtergronden, bekijk dan ook eens de volgende website: www.europa-nu.nl.

  • Contact
  • Home